Maak van je tuin een bloemenweide

Maak van je tuin een bloemenweide

Droom je ervan om (een stuk van) je tuin om te toveren tot een kleurrijke, heerlijk geurende bloemenzee? Met de bloemenmengsels van Alle Zaden Kopen is deze droom eenvoudig te realiseren. In dit artikel delen we hoe jij je groene vingers aan het werk kunt zetten om je tuin te transformeren tot een bloeiende bloemenweide, we delen de voordelen die het met zich meebrengt, en we vertellen je welke mengsels je onder andere terugvindt in ons assortiment.
 

Wilde bloemen zaaien: wanneer en hoe?

Een bloemenweide aanleggen begint met de juiste timing. De beste tijd om wilde bloemen te zaaien is in het voorjaar of aan het einde van de zomer, afhankelijk van het specifieke mengsel. Volg altijd de instructies op de verpakking voor het beste resultaat. 
 
Voorbereiding is de sleutel tot succes bij het aanleggen van een bloemenweide. Begin daarom met het verwijderen van bestaande begroeiing en maak de grond los. Dit zorgt ervoor dat de zaden goed kunnen mengen met de aarde, wat essentieel is voor een goede kieming. Verspreid de zaden gelijkmatig over het voorbereide gebied en bedek ze met een klein laagje aarde. Een tip is om de zaden te mengen met fijn zand om het zaaien te vergemakkelijken en een gelijkmatige verspreiding te bevorderen.
 

Voordelen van een bloemenweide

 
Een bloemenweide in je tuin is niet alleen een feestje om te zien, het heeft ook verschillende voordelen:
  • Een goed aangelegde bloemenweide is nagenoeg onderhoudsvrij. Heb je de zaadjes eenmaal gezaaid, dan hoef je er nauwelijks nog naar om te kijken. De natuur doet haar werk en de bloemen bloeien en vermenigvuldigen zich met weinig hulp van buitenaf. Op die manier kan je elk jaar opnieuw genieten van een prachtige bloementuin.
  • Een bloemenweide biedt de mogelijkheid om je eigen wildboeket te plukken. Wie wil dat nou niet, want met een vers, zelfgeplukt wildboeket uit je eigen wilde bloementuin haal je eenvoudig het buitengevoel in huis.
  • (Wilde) bloemen floreren ook op lastige, voedselarme plekjes in je tuin. Dit betekent dat je geen dure grondverbeteraars of meststoffen nodig hebt om een bloeiende tuin te creëren. (Wilde) bloemen (en dan met name de inheemse soorten) zijn aangepast aan de lokale omstandigheden en kunnen goed gedijen in een minder vruchtbare bodem, wat ze een uitstekende keuze maakt voor zowel de ervaren als de beginnende tuinierder. 

Speciale bloemenmengsels van Alle Zaden Kopen

Alle Zaden Kopen snapt wat jij als tuinliefhebber zoekt. Daarom hebben we een reeks bloemenmixen in ons assortiment, geschikt voor elke soort tuin en elke wens. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Snijbloemenmix: met deze mix maak je van je tuin je eigen persoonlijke bloemenboetiek, ideaal voor die versgeplukte boeketten op tafel.
  • Mix tegen de eikenprocessierups: deze mix bevat bloemen die de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekken, zoals sluipwespen en eikenwantsen, en draagt zo bij aan de natuurlijke bestrijding van dit vervelende beestje.
  • Vlindermix: deze mix zet de poorten wijd open voor vlinders, de bestuivers van en bijdragers aan biodiversiteit in jouw tuin. Creëer een vlinderparadijs en geniet niet alleen van kleurrijke bloemen, maar ook van kleurrijke fladderaars. 
 
Begin vandaag nog met het zaaien van je eigen wilde bloementuin met een van de vele bloemenmengsels van Alle Zaden Kopen en geniet van de vele voordelen.
 
 
bloemenzaden mix japans bloemengazon    Eenjarige bloemen mengsel bloemenweide eenjarig mengsel Landelijke zonneweide bloemenmengsel