Fleur je tuin op met deze bloemzaden

Fleur je tuin op met deze bloemzaden

Hoe zaai ik een stokroos?Kleurrijke bloemen

De zaden van een stokroos kunnen het hele jaar door gezaaid worden maar wel vanaf een zaaitemperatuur van 18 graden. De stokroos kan geplant worden in een border. Dit kan simpelweg door de zaden licht in te strooien in een zonnig stuk volle grond. Dek ze eventueel af met een klein laagje aarde. Hierdoor geniet je al van prachtige kleuren in juni en kan je ervan blijven genieten tot eind augustus.

De stokroos is niet voor niets de bekendste voorjaarsbloem. Het zaaien ervan is gemakkelijk en de stokroos is ook eenvoudig te onderhouden. 

Verzorging van een stokroos

De verzorging van deze plant is erg simpel. Zolang de plant genoeg water krijgt, zal hij goed groeien. Wanneer de plant te weinig water krijgt, zal hij klein blijven. Wanneer hij te groot wordt, kan hij breken. Dit kun je voorkomen door een bamboestok naast de stokroos te plaatsen of een groep rozen met een touwtje samen te binden. 

Hoe zaai ik vergeet-me-nietjes?

Vergeet-me-nietjes zijn makkelijke plantjes die weinig verzorging nodig hebben. De zaadjes kunnen gezaaid worden van april tot juli. In de nazomer zaai je de plantjes uit. En als ze groot genoeg zijn kun je ze op een definitief plekje geven. Hoe eerder ze op deze plek kunnen doorgroeien, hoe beter ze de winter doorkomen. Vergeet-mij-nietjes

Je kunt ze zowel op zonrijke plekken als in (half)schaduwtuinen zaaien. Zaai ze bijvoorbeeld langs de vijver, in de border langs het gazon of langs een heg. De plantjes komen dan het volgende voorjaar in bloei, waardoor jij vroeg in het seizoen kleur in de tuin hebt. Zaai de zaadjes in een ietwat vochtige grond. Het is belangrijk dat de grond ook vochtig blijft in droge periodes.  

Gemakkelijk bloemenzaad kopen

Bestel je zaden online op Allezadenkopen.nl. Kies bijvoorbeeld voor de Antwerp Stars stokroos, de double Chater's Strain Mix, de Jet Black of de Summer Carnival stokroos. Als je op zoek bent naar Wanneer je via onze webshop bloemen zaden koopt voor 12 uur, verzenden wij ze nog dezelfde werkdag. Hierdoor heb je ze vaak al de volgende dag in huis. Wanneer je voor meer dan 20 euro aan bloemenzaad bestelt, betaal je geen verzendkosten.