Maak je tuin nu lenteklaar

Maak je tuin nu lenteklaar

Pak het onkruid aanGroentezaad

Het is misschien het vervelendste klusje maar het moet toch gebeuren. Verwijder vroegtijdig al het onkruid voordat het bloemen en zaden kan gaan vormen. Het beste is om het met de hand te doen, trek het onkruid met wortel en al uit de grond. Is dit te belastend, dan kan het ook eerst los geschoffeld worden. Zo krijgen de planten die je wel in de tuin wilt genoeg ruimte. Op kale plekken is nu ruimte voor bloemenzaden.

Snoeien

Maart is de perfecte maand om planten te snoeien. Zorg dat de snoeischaar goed scherp is, zo voorkom je dat de plant te veel beschadigd wordt. Snoei de heesters, vlinderstruiken, rozen en lavendel. Kijk eerst goed naar wat er weggehaald moet worden. Snoei oude takken zo diep mogelijk weg, dan zullen de planten voller en meer bloeien. Let goed op dat het niet nog gaat vriezen als je gaat snoeien, dat is niet goed voor de planten.

Onderhouden van het gazon

Gras begint al te groeien bij een temperatuur van 5 a 6 graden. Daarom is het al snel tijd voor een eerste maaibeurt. Zorg ervoor dat je het afgesneden materiaal weghaalt. Zit er veel mos en onkruid in het gras? Verticuteer het gazon dan met een verticuteerhark of -machine. Dit haalt het mos uit het gras. Als er kale plekken zijn ontstaan, kan dit hersteld worden door zaad bij te zaaien.

Tijd om buiten te zittenBloemenzaad

Het wordt ook weer tijd om lekker buiten te gaan zitten. Daarom is het een goed idee om het terras en de tuinmeubelen eens flink op te knappen. Met een hogedrukreiniger spuit je de tegels makkelijk schoon. Maak het terras nog gezelliger door potten en plantenbakken neer te zetten met bloemenzaden erin. 

Bloemenzaden kopen

Allezadenkopen.nl heeft een ruim assortiment aan bloemenzaden en kruidenzaden om de tuin weer kleur te geven.