Op zoek naar een duurzaam cadeau voor de feestdagen?

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor de feestdagen?

Wat geef je je vrienden, familie, relaties of medewerkers voor Sinterklaas of Kerst? Een mooi duurzaam cadeau, natuurlijk! Groene cadeaus zijn cadeautjes die bloeien en groeien, zoals een greengift of bloemzaadjes. Dat vindt iedereen leuk om te krijgen. Heb je inspiratie nodig voor de leukste cadeaus die je een vriend met (of zonder) groene vingers kunt geven tijdens de feestdagen? In dit blog geven we je we wat tips voor de leukste groene cadeaus waar je iedereen blij mee maakt.

Groene cadeaus

Greengifts zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze bevatten alles wat je nodig hebt om de mooiste bloemen te laten groeien en bloeien. Daar hoef je geen ervaren moestuinier voor te zijn: iedereen kan deze groene cadeaus gebruiken. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje waarmee je je relaties een hart onder de riem kunt steken? We zetten de mooiste groene cadeaus op een rijtje:

  • Bloemen in blik waarmee je bloemzaadjes cadeau kunt doen.

  • Flessenhalszakjes met bloemzaadjes.

  • Greengifts.

  • Terracotta zaaisetjes.

  • Leuke labels om je greengifts en zaaisetjes nog persoonlijker te maken.

Deze cadeaus bevatten (bloem)zaadjes die je zelf kunt zaaien en zien groeien. Dat maakt zo’n duurzaam cadeau erg leuk, zeker voor iemand die graag de handen in de aarde heeft. In een greengift vind je alles wat je nodig hebt om de zaadjes te laten kiemen, zoals een potje om de zaadjes in te doen, een schijfje gedroogde aarde en natuurlijk de zaadjes of bloembolletjes. Met een persoonlijk label maak je een duurzaam cadeau helemaal compleet. Dat label kun je los meebestellen of aan het greengift-doosje vast laten maken, zodat je iemand meteen fijne feestdagen kunt wensen. Vaak zijn er verschillende soorten bloemen of kruiden beschikbaar om uit te kiezen. Geef jij een klavertje vier cadeau, of kies je voor andere bloemzaadjes?

Bloemzaadjes cadeau doen: een boeketje in blik

Wil je bloemzaadjes cadeau geven, dan kan dat met een mooi boeketje in blik. Dit is een blik met een leuke opdruk, waarin je een schijfje gedroogde aarde en een zakje bloemzaadjes vindt. De zaadjes die je over hebt, kun je in het voorjaar natuurlijk gewoon in de tuin zaaien. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, zoals zonnebloemen in blik, vergeet-me-nietjes en een biologische zadenmix voor vlinders en bijen. Ook eetbare bloemen kun je in blik kopen, zoals kaasjeskruid en de Oost-Indische kers. Een duurzaam cadeau was nog nooit zo leuk om weg te geven. Je kiest gemakkelijk de bloemen die het beste bij je vriend, familielid of partner past.

Geef een vergeet-me-niet cadeau

Het vergeet-me-nietje is een mooie en klassieke plant die tientallen verschillende soorten telt. Met zijn lieflijke blauwe bloempjes met een geel hart is deze plant direct herkenbaar. Omdat het vergeet-me-nietje een inheemse plant is die goed uitgerust is voor ons Nederlandse klimaat heeft het hij weinig bijzondere verzorging nodig. Dat maakt een vergeet-me-nietje leuk om cadeau te geven. Vergeet-me-nietjes zijn te verkrijgen als greengifts, in terracotta potjes of als bloemen in blik. De bloemen hebben door hun mooie naam een bijzondere betekenis, wat het een geschikt groen cadeautje maakt. Met een vergeet-me-niet geef je een bijzonder cadeau weg.

Een zaaisetje als duurzaam cadeau

Wil je liever groentezaadjes of eetbare bloemen cadeau doen? Dan kun je een zaaisetje cadeau geven. In zo’n duurzaam cadeau vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste groenten te zaaien, zoals mini-tomaten, tuinkers of snijsla. Heb je een vriend of vriendin die van pittig eten houdt? Geef een zaaisetje met hete pepers cadeau, waarmee hij of zij zelf lekkere pepers kan kweken. In zo’n duurzaam cadeau zit een zakje grond, hydro-korrels, een teiltje en een zakje met zaad. Met de handige insteekkaartjes kun je je groene cadeautjes gemakkelijk een persoonlijk tintje geven. Hartstikke leuk voor iemand die graag wil beginnen met (moes)tuinieren of altijd al een keer zijn eigen groenten wilde verbouwen.

Een klavertje-vier cadeau geven

Met een klavertje-vier wens je iemand geluk en succes toe. In het wild is een klavertje-vier moeilijk te vinden, maar gelukkig kun je ze ook als greengift of in een blik cadeau doen. Daarmee kun je dit mooie plantje zelf laten groeien. In zo’n greengift vind je een paar bolletjes van het klavertje-vier, zoals de Oxalis Deppei, en een schijfje gedroogde aarde. Door een klavertje-vier cadeau te doen geef je niet alleen een mooi geschenk, maar ook een mooie boodschap. Perfect wanneer je iemand een hart onder de riem wilt steken, of gewoon wilt laten weten dat je hun alle geluk toewenst. Ook als cadeau voor een verjaardag is zo’n greengift leuk om te geven.

Bekijk alle cadeaus