Smaakvolle ideeën voor het creëren van een stadstuin

Smaakvolle ideeën voor het creëren van een stadstuin

Heb jij een dakterras, balkon of patiotuin? Mooie potten en manden die je vult met potgrond, bieden een functionele én stijlvolle plek voor zaden. En heb je al eens gedacht aan verticaal tuinieren? Door de ruimte aan de muur of de reling van het balkon goed te benutten, kun je verrassend veel zaaien. Hangende moestuin- en plantzakken, potjes in diverse formaten, kruidentrappen en klimplantgeleiders, komen hierbij goed van pas.

Moestuin in de stad

groentenzadenAls je goede ideeën en benodigdheden hebt verzameld, kun je online zaad kopen. Je hebt de keuze uit talloze soorten zaden. Wist je dat een tuin met eetbare producten net zo decoratief kan zijn als een tuin met bloemen? Met het voordeel dat die je ook gezonde groenten, sappige vruchten en heerlijk geurende kruiden oplevert! Het is eenvoudig om een mini-moestuin op een kleine oppervlakte te realiseren en het kost weinig tijd om zo’n tuintje te onderhouden. Bovendien heb je altijd verse en gezonde ingrediënten binnen handbereik. Er zijn zaadzakjes met kruiden, fruit en groenten in verschillende categorieën waaronder blad-, steel- en gebleekte gewassen, knol- en wortelgewassen en vruchtgewassen. Genoeg gezonds én lekkers dus om in je stadstuin te kweken. Smaakmakers zoals tomaten, radijs, basilicum, rucola en bieslook, mogen natuurlijk in geen enkele keuken ontbreken. Maar ook zaden voor aardbeien, speciale Patio Snacker komkommer en Patio Baby aubergine, is te koop in een zaadzakje. Er groeien mooie planten uit die uitstekend in potten gedijen. 

Eetbare bloemen 

bloemenzaadWie zich pas echt culinair wil uitleven, vindt zelfs zaad online voor eetbare bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in fleurige blikjes die een schijfje gedroogde aarde en een zakje zaad bevatten. Voordat je ze oogst, geniet je eerst een periode van de prachtige bloeiende planten, bijvoorbeeld van de mooie bloemen van de Oost-Indische Kers, Chinese Vergeet-Me-Nietjes of Helen Mount Bosviooltjes. Daarna gebruik je ze als smaakvolle garnering en unieke finishing touch van je gerechten. Eetbare bloemen zitten boordevol vitaminen en maken gerechten zoals salades en desserts helemaal af.