Spinazie: daar word je sterk van

Spinazie: daar word je sterk van

Gerechten met spinazie

Spinazie op pannenkoekSpinazie kan in veel gerechten worden toegepast. Zo kan je met spinazie gezonde smoothies maken, je kunt het verwerken in een pasta met zalm of een heerlijke spinazie-omelet bakken. Ook kan je spinaziesoep, spinazietaart of spinaziestamppot maken. 

Hoe zaai je de spinazie? 

Spinazie kan je zaaien tussen februari en april. Het kan ook in september. De spinaziezaden groeien snel. Je zaait de spinazie gelijk in de volle grond. De zaden kiemen binnen 2 tot 3 weken. Dit is afhankelijk van de grondtemperatuur. Zaai de spinazie in een luchtige grond, niet te vochtig en niet te droog. In die omstandigheden zal de spinazie goed groeien.

Het onderhoud 

De spinazieplant kan goed tegen de kou. Wanneer het zonnig weer is, kan de plant te snel doorgroeien.  In de zomermaanden kun je rond zaad zaaien. Deze spinaziezaden groeien minder snel.

De verzorging

Spinazie in schaaltjeSpinazie heeft geen uitgebreide verzorging nodig. Als het buiten droog is, moet je de spinazie af en toe wat water geven. Zorg ervoor dat je het water bij de wortels giet, dus niet op het blad zelf. Ook kun je de grond wat voeding geven. Dit kan met moestuinvoeding maar dat hoeft niet.

Wanneer begint het oogsten?

De spinazie kan geoogst worden als de blaadjes ongeveer 6 centimeter groot zijn. Het blad moet donkergroen zijn. Als je te laat oogst, wordt het blad groot en geel. Je moet alleen de blaadjes eraf knippen. De plant kan na 2 of 3 weken een tweede keer geoogst worden. Oogst de blaadjes zo kort mogelijk voor het kookmoment.

Soorten spinazie

Op onze website kun je diverse soorten spinazie gemakkelijk online bestellen. Zo hebben wij Breedblad Scherpzaad spinazie, Nieuw-Zeelandse spinazie, Columbia F1 spinazie, Spinazie Winterreuzen en Spinazie Nores. Bestel vandaag nog jouw spinazie en ontdek het verschil.