Tuinieren en voorzaaien in februari

Tuinieren en voorzaaien in februari

In de wintermaanden is het niet nodig om het tuingereedschap tevoorschijn te halen. Het gras kun je gewoon laten staan, bloemen groeien niet en onkruid hoef je niet te wieden. Wat je wel buiten zou kunnen doen is de vogeltjes bijvoeren. Ze lusten graag zadenmengsels, vetbollen en pinda’s. Je kunt in je tuin ook vogelhuisjes plaatsen. Hier kunnen vogeltjes in schuilen en je kunt er voedsel neerleggen. Het tuinieren buiten is door de kou dan nog niet mogelijk, maar je kan wel binnen alvast beginnen met jouw tuin voorjaarsklaar maken. Door nu alvast te starten met het zaaien van bloemzaden geniet jij straks in de vroege lente van prachtige voorjaarsbloemen.Zaadzakjes Klaproos

Welke bloemzaden kun je voorzaaien in februari?

Voorzaaien doe je zo!

Voor de meeste bloemzaden is van toepassing dat je vanaf half februari tot en met half april kan beginnen met binnen zaaien. Hiervoor start je met het ontkiemen van de zaadjes. Er zijn vele manieren om dit te doen. Een voorbeeld is om te ontkiemen op een schoteltje. Plaats bloemzaadjes tussen een keukenpapiertje, maak het een beetje vochtig en zet het schoteltje op een aangename plek in de woonkamer. Bloemzaden bevinden zich het liefst in een omgevingstemperatuur van 20 graden. Zet de schaaltjes dus niet in een schuur of op een koude zolder, maar fijn in een warme woonkamer. Controleer regelmatig of het keukenpapier vochtig is. Na een aantal dagen ontkiemen de zaadjes. Het zaadje gaat open en er groeit een worteltje uit. Als de worteltjes een aantal millimeters zichtbaar is kun je het bloemzaadje planten in een klein potje met potgrond. De bloemzaden verzorg je de komende tijd met wat water en afhankelijk van het weer plant je ze in april of mei in de volle grond. De mooiste bloemzaden shop je makkelijk en snel in onze online zaadhandel.
 

Vrolijk vrienden, familie of zakenrelaties op en bestel zaadzakjes

Hoe leuk is het om aan het einde van de winter herinnerd te worden aan de lente die eraan komt? Iedereen is bekend met het lentegevoel en dit levert de meeste mensen een positief en vrolijk voorjaarsgevoel op. Geef daarom zaadzakjes met bloemzaden cadeau. Het is een kleurrijk en origineel geschenk die de ontvanger een tijdje bij blijft. Wie wordt er nou niet blij van een blauw boeket of mooie grote zonnebloemen in de zomer!