Drie bloemen die je zelf gemakkelijk kweekt

Drie bloemen die je zelf gemakkelijk kweekt

Dit voorjaar is anders dan normaal. Door de corona zijn we meer dan ooit aan huis gekluisterd. We worden continu geconfronteerd met coronanieuws en daardoor is het soms lastig om positief te blijven. Gelukkig kun je daar zelf wat aan doen door bijvoorbeeld te tuinieren. Tuinieren werkt ontspannend en de inspanningen zorgen ervoor dat je calorieën verbrandt. Dat is altijd mooi meegenomen. Als we dan toch thuis moeten blijven, is een kleurrijke en verzorgde tuin een kleine troost. Je kunt uiteraard nog steeds naar het tuincentrum gaan voor je perkplanten. Maar het is nog leuker om zelf te gaan zaaien. Betrek je kinderen erbij en je hebt meteen een leerzame activiteit. Wij hebben drie bloemsoorten voor je geselecteerd die je gemakkelijk zelf kunt zaaien. Zo staat je tuin er niet alleen snel mooi bij, maar heb jij ook iets om blij van te worden en om voor te zorgen. 

Voor in de vaas: snijbloem Cosmea

Als je nog niet eerder bloemLavatera Witzaad hebt gezaaid, is de Cosmea een ideale bloem om mee te beginnen. Dit is een eenjarige plant en een bijzondere bloem voor in een border. De Cosmos Rubenza Fleuroselect Novelty bijvoorbeeld is eerst dieprood en verandert langzaam in de kleur oudroze. Deze bloem is geschikt om nu al in de volle grond te zaaien. Haal regelmatig de oude bloemen eruit en je hebt er tot en met oktober plezier van. Kies voor de Cosmos Sea Shell mix of de Sensation Mix voor een gemengde kleurenpracht. Cosmea-bloemen kunnen tot wel een meter hoog worden. Snij dus gerust af en toe een paar stelen af en zet ze in een vaas. Leuk voor in huis of op de buitentafel. 

Bekermalva: de trompetbloem 

Kenmerkend voor de Lavatera zijn de trechtervormige bloemen, die in grote aantallen op de steel verschijnen. De plant wordt tot zo’n 60 cm hoog. Het beste is om deze bloemen eerst onder glas of plastic te zaaien. Als de plantjes dat groot en stevig genoeg zijn kun je ze uitplanten. Direct het bloemzaad zaaien in de volle grond op een zaaibed kan ook. Dit kan vanaf nu tot en met half mei. Bekermalva groeit het beste op een warme en zonnige plaats. Ook deze bloem is geschikt als snijbloem, maar staat ook mooi als achtergrondbeplanting in de border. 

Een lente lang genieten van vergeet-me-nietjes

Vergeet-me-nietjesBloemetjes waar je echt vrolijk van wordt, zijn vergeet-me-nietjes. Je zaait ze over het algemeen wel tussen juni en september. Dan heb je het volgende voorjaar een mooi blauw bloembed in je tuin. Vergeet-me-nietjes zijn in meerdere soorten verkrijgbaar, zoals het bosvergeet-me-nietje en het akkervergeet-me-nietje. Maar type Indigo Blue kun je van april tot en met juni onder glas zaaien of van mei tot en met juli in de volle grond. Als de plantjes groot genoeg zijn, kun je ze uitplanten op een vaste plaats. Zo komen ze de winter goed door en heb je het volgende voorjaar prachtige blauwe bloemetjes. Zo heb je al vroeg wat kleur in de tuin, terwijl de andere (vaste) planten nog volop aan het groeien zijn. 

Voor een uitgebreid assortiment aan bloemzaden ben je in onze zaadhandel aan het juiste adres. KIjk eens rond tussen de vele eenjarige, tweejarige of meerjarige bloemzaden. Ook voor zaadzakjes met speciale mengsels kun jij bij ons terecht. Bestel de zaden online en je kunt de volgende dag al aan de slag.