Blog

Blog

Zo kun je een zonnebloem verzorgen

Zo kun je een zonnebloem verzorgen

Op 1 mei was het internationale zonnebloemendag. Er is dan ook geen betere maand om aan de slag te gaan met zonnebloemen zaaien! Eerder schreven we al een handig stappenplan voor het zaaien van zonnebloem pitten, en een blog over hoe je in elk seizoen van je zonnebloemen kunt genieten. Ze zijn niet alleen opvallend mooi, maar trekken ook veel nuttige insecten zoals bijen aan. Maar welke verschillende soorten zonnebloem soorten bestaan er? En hoe kun je een zonnebloem verzorgen?

Wortels en bieslook zaaien doe je zo!

Wortels en bieslook zaaien doe je zo!

Ben je benieuwd hoe wortels zaaien in zijn werk gaat? Of wil je juist bieslook zaaien? Lees dan verder! In dit blog geven we je niet één, maar twee stappenplannen. Daarmee kun je in een keer aan de slag met wortels en bieslook zaaien in jouw moestuin. Wist je dat dat zelfs erg goede buren zijn in de moestuin? Bieslook beschermt, net als ui, de wortels in je moestuin tegen de wortelvlieg. Die houden niet van de geur van bieslook, en blijven dus weg. Ga je bieslook zaaien, doe dat dan ook naast de plek waar je je wortels zaait!

Combinatieteelt: welke bloemen en groenten gaan goed samen?

Combinatieteelt: welke bloemen en groenten gaan goed samen?

De combinatieteelt is helemaal in trek, en dat is niet vreemd. Door goede combinaties te maken tussen groente- en bloemsoorten, kun je je moestuin beter laten presteren en verhoog je de kans op een succesvolle oogst. Wil je dit jaar paprika zaaien, of juist met wortels aan de slag? Het is verstandig om voor het groentezaden bestellen alvast in kaart te brengen wat je waar zult zaaien. In dit blog zetten we een aantal sterke combinaties voor je op een rij. Daarmee zorg je ervoor dat je moestuin goed in balans is!

Wat voor verschillende klaprozen zijn er, en hoe zaai je ze?

Wat voor verschillende klaprozen zijn er, en hoe zaai je ze?

De klaproos is met zijn dieprode bloembladeren een klassieke schoonheid. Klaprozen zaaien is dan ook iets dat in het vroege voorjaar massaal gedaan wordt. Wil je klaprozen in de tuin, dan heb je veel te kiezen. Er bestaan namelijk verschillende soorten klaprozen, met elk een uniek karakter en uitstraling. In dit artikel vertellen we je waar deze mooie bloemsoort vandaan komt, welke verschillende soorten er bestaan en hoe je ze het beste in  de tuin zaait.

Stappenplan: verrijk je moestuin met een groenbemester

Stappenplan: verrijk je moestuin met een groenbemester

Met een groenbemester kun je je moestuin een echte opkikker geven. Het is een alternatief voor of aanvulling op bemesting, en dus een goede manier om de grond in je moestuin te verrijken. Benieuwd hoe je dat aanpakt, en welke groenbemester je het beste kunt kiezen? In dit blog leggen we je uit wat groenbemesting is, hoe het in zijn werk gaat en hoe je ermee kunt beginnen.

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor de feestdagen?

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor de feestdagen?

Wat geef je je vrienden, familie, relaties of medewerkers voor Sinterklaas of Kerst? Een mooi duurzaam cadeau, natuurlijk! Groene cadeaus zijn cadeautjes die bloeien en groeien, zoals een greengift of bloemzaadjes. Dat vindt iedereen leuk om te krijgen. Heb je inspiratie nodig voor de leukste cadeaus die je een vriend met (of zonder) groene vingers kunt geven tijdens de feestdagen? In dit blog geven we je we wat tips voor de leukste groene cadeaus waar je iedereen blij mee maakt.

Hoe maak je je moestuin klaar voor de winter?

Hoe maak je je moestuin klaar voor de winter?

De zomer is voorbij gevlogen en koude dagen staan alweer voor de deur. Tijd om een lekkere trui aan te trekken, de kachel voorzichtig aan te draaien en eens een kijkje te nemen in de moestuin. Hoe bereid je je moestuin voor op de winter? En zijn er nog groentes die je in de donkere maanden kunt verbouwen? In ons blog van deze maand vertellen we je welke leuke klusjes je in de herfst kunt doen om je wintermoestuin goed te onderhouden.

Genieten van gezonde bladgroente? Start met het zaaien van winterpostelein

Genieten van gezonde bladgroente? Start met het zaaien van winterpostelein

Winterpostelein is een vrij onbekende bladgroente, die onder de noemer 'vergeten groenten' kan worden geschaard. De smaak van winterpostelein is een beetje pittig, licht zuur en lekker fris, met een stevige bite en een knapperige textuur. Omdat postelein geen bijzonder uitgesproken groente is, kun je die perfect combineren met verschillende smaken en gerechten. Ben je enthousiast? Lees onze blog en je vergeet winterpostelein nooit meer!

Augustus oogstmaand, maar ook zaaimaand

Augustus oogstmaand, maar ook zaaimaand

Augustus kennen we van oudsher als de maand waarin de oogst binnengehaald kan worden. De meeste groenten die je in het voorjaar zaait, zijn in dit seizoen rijp voor de oogst. Heb je een moestuin, dan is deze maand dan ook heerlijk druk. Maar wist je dat er zelfs nog meer te doen is in deze maand? Je kunt namelijk ook goed zaaien in augustus.

Sla zaaien, kweken en oogsten

Sla zaaien, kweken en oogsten

Ga jij dit jaar nog sla kweken? De zomer is in volle gang, dus nu is het juiste moment om sla te zaaien. De meeste soorten sla kun je tot en met juli in volle grond zaaien. Heb je nog een plekje vrij in je moestuin, dan kun je meteen beginnen met (krop)sla zaaien. In dit blog vertellen we je wat je moet weten om jouw slaoogst dit jaar een succes te maken.

Courgette, pompoen en suikermais: je zaait ze in juni!

Courgette, pompoen en suikermais: je zaait ze in juni!

Het is juni, en dus mag er gezaaid worden! In dit blog maak je kennis met drie groentes die je deze maand in je moestuin kunt zaaien. We vertellen je wat je moet weten als het gaat om pompoen, suikermais en courgette zaaien, kweken en oogsten. Lees dus snel verder en leer wat je moet weten om straks succesvol courgette, pompoen en suikermais te kunnen oogsten!

Breng je tuin tot bloei met de dahlia en andere zomerbloeiers

Breng je tuin tot bloei met de dahlia en andere zomerbloeiers

Niets zo mooi als een tuin vol zomerbloemen. Maar wat zijn zomerbloeiers precies, hoe en wanneer kun je ze het beste zaaien, en wat doen ze voor je tuin? In dit blog vertellen we je alles over deze kleurrijke bloemenfamilie, wanneer je zomerbloemen zoals de dahlia het beste kunt planten en hoe je ze helpt te overwinteren. Klaar voor een zomer vol kleur? Lees dan snel verder!

1   |   2   |   3   |   4   |   5    »