Blog

Blog

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor de feestdagen?

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor de feestdagen?

Wat geef je je vrienden, familie, relaties of medewerkers voor Sinterklaas of Kerst? Een mooi duurzaam cadeau, natuurlijk! Groene cadeaus zijn cadeautjes die bloeien en groeien, zoals een greengift of bloemzaadjes. Dat vindt iedereen leuk om te krijgen. Heb je inspiratie nodig voor de leukste cadeaus die je een vriend met (of zonder) groene vingers kunt geven tijdens de feestdagen? In dit blog geven we je we wat tips voor de leukste groene cadeaus waar je iedereen blij mee maakt.

Hoe maak je je moestuin klaar voor de winter?

Hoe maak je je moestuin klaar voor de winter?

De zomer is voorbij gevlogen en koude dagen staan alweer voor de deur. Tijd om een lekkere trui aan te trekken, de kachel voorzichtig aan te draaien en eens een kijkje te nemen in de moestuin. Hoe bereid je je moestuin voor op de winter? En zijn er nog groentes die je in de donkere maanden kunt verbouwen? In ons blog van deze maand vertellen we je welke leuke klusjes je in de herfst kunt doen om je wintermoestuin goed te onderhouden.

Genieten van gezonde bladgroente? Start met het zaaien van winterpostelein

Genieten van gezonde bladgroente? Start met het zaaien van winterpostelein

Winterpostelein is een vrij onbekende bladgroente, die onder de noemer 'vergeten groenten' kan worden geschaard. De smaak van winterpostelein is een beetje pittig, licht zuur en lekker fris, met een stevige bite en een knapperige textuur. Omdat postelein geen bijzonder uitgesproken groente is, kun je die perfect combineren met verschillende smaken en gerechten. Ben je enthousiast? Lees onze blog en je vergeet winterpostelein nooit meer!

Augustus oogstmaand, maar ook zaaimaand

Augustus oogstmaand, maar ook zaaimaand

Augustus kennen we van oudsher als de maand waarin de oogst binnengehaald kan worden. De meeste groenten die je in het voorjaar zaait, zijn in dit seizoen rijp voor de oogst. Heb je een moestuin, dan is deze maand dan ook heerlijk druk. Maar wist je dat er zelfs nog meer te doen is in deze maand? Je kunt namelijk ook goed zaaien in augustus.

Sla zaaien, kweken en oogsten

Sla zaaien, kweken en oogsten

Ga jij dit jaar nog sla kweken? De zomer is in volle gang, dus nu is het juiste moment om sla te zaaien. De meeste soorten sla kun je tot en met juli in volle grond zaaien. Heb je nog een plekje vrij in je moestuin, dan kun je meteen beginnen met (krop)sla zaaien. In dit blog vertellen we je wat je moet weten om jouw slaoogst dit jaar een succes te maken.

Courgette, pompoen en suikermais: je zaait ze in juni!

Courgette, pompoen en suikermais: je zaait ze in juni!

Het is juni, en dus mag er gezaaid worden! In dit blog maak je kennis met drie groentes die je deze maand in je moestuin kunt zaaien. We vertellen je wat je moet weten als het gaat om pompoen, suikermais en courgette zaaien, kweken en oogsten. Lees dus snel verder en leer wat je moet weten om straks succesvol courgette, pompoen en suikermais te kunnen oogsten!

Breng je tuin tot bloei met de dahlia en andere zomerbloeiers

Breng je tuin tot bloei met de dahlia en andere zomerbloeiers

Niets zo mooi als een tuin vol zomerbloemen. Maar wat zijn zomerbloeiers precies, hoe en wanneer kun je ze het beste zaaien, en wat doen ze voor je tuin? In dit blog vertellen we je alles over deze kleurrijke bloemenfamilie, wanneer je zomerbloemen zoals de dahlia het beste kunt planten en hoe je ze helpt te overwinteren. Klaar voor een zomer vol kleur? Lees dan snel verder!

Zelf rode of gele tomaten kweken

Zelf rode of gele tomaten kweken

Tomaten bestaan in allerlei soorten, maten en smaken. Heb jij groene vingers en wil je altijd al een keer met tomaten aan de slag? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het kweken van je eigen (gele) tomaten. Vervolgens kan je ze volop gebruiken in heerlijke gerechten!

Haal de lente de tuin in met paasbloemen

Haal de lente de tuin in met paasbloemen

Ze staan symbool voor de lente: paasbloemen. In dit artikel vertellen we je wat paasbloemen zijn en waarom ze zo goed bij het voorjaar passen. Je komt alles te weten over de populairste paasbloemen en hoe je ze het beste zaait. Wil je de lente ook naar binnen halen? Ontdek dan hoe je een paasbloemstuk in elkaar knutselt. Ook een leuke tip: haal alvast zonnebloemzaden in huis om te zaaien. De dag van de zonnebloem komt er namelijk aan!

Tuinieren en voorzaaien in februari

Tuinieren en voorzaaien in februari

In februari kan je soms het voorjaar al ruiken. Met een beetje geluk is de temperatuur aangenaam en kun je alvast enkele werkzaamheden in de tuin oppakken. Leilindes kunnen worden gesnoeid en aan het einde van de maand is de blauwe regen aan de beurt. Ook kun je starten met het voorzaaien van bloemzaden.

Gebruik de zaaikalender voor een goede oogst

Gebruik de zaaikalender voor een goede oogst

Een zaaikalender is een handig hulpmiddel om te weten wanneer je je groenten, kruiden en bloemen kunt zaaien, planten en oogsten. Ieder gewas heeft zijn eigen ritme en de zaaikalender helpt je om hier inzicht in te krijgen. Zo ben je ieder zaaiseizoen goed voorbereid.

Zonnebloemen in alle seizoenen

Zonnebloemen in alle seizoenen

Een van de bekendste bloemsoorten ter wereld is de zonnebloem. Zonnebloemen staan bekend om zijn felgekleurde gele bladeren en zijn voor veel mensen het symbool van de zomer. De van origine Noord- en Midden-Amerikaanse bloem gedijt in Nederland dan ook het beste in warme temperaturen.

 

1   |   2   |   3   |   4   |   5    »