Blog

Blog

Voorkom onkruid met de bloeiende bodembedekkers Geranium en Salie

Voorkom onkruid met de bloeiende bodembedekkers Geranium en Salie

Als fervente tuinierder breng je het liefst uren door tussen de plantjes, maar deze uren vul je liever niet met het wieden van onkruid. Toch moet je vaak wel, want wanneer je dit niet doet, zullen alle lege plekjes in je tuin zich binnen no time vullen met groene sprieten die je toch echt niet zelf hebt geplant. Wil je de groei van onkruid inperken, of nog beter, voorkomen? Zorg dan dat er letterlijk geen plek is voor onkruid door het planten van bloeiende bodembedekkers. Bodembedekkers zijn vaste planten die laag en kruipend over de grond groeien. Ze groeien snel en vormen door de (ondergronds) uitlopers een dicht, groen tapijt. Daardoor kan zonlicht de bodem niet meer bereiken en krijgt onkruid geen kans meer. 

Maak een teeltplan voor je moestuin

Maak een teeltplan voor je moestuin

Ben jij in het gelukkige bezit van een moestuin? Dan wil je daar natuurlijk het hele jaar door van genieten. Ook in de wintermaanden. Hoewel de kou, regen en keiharde grond misschien anders doen vermoeden, kun je je in januari, februari en maart al heel goed nuttig maken. Wil jij dit winterseizoen ook graag je handen uit de mouwen steken, zodat je in de lente en de zomer weer volop aan de bak kunt? Dan inspireren we je bij Allezadenkopen graag met het maken van een teeltplan voor je moestuin. De winter leent zich namelijk perfect voor het maken van plannen. Klinkt het uitkristalliseren van een moestuinindeling je als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij met jouw eigen teeltplan kunt genieten van een nóg grotere oogst en in het moestuinseizoen meer ontspannen kunt tuinieren. 

Groene voornemens? Start in 2024 met het zaaien van biologische groenten

Groene voornemens? Start in 2024 met het zaaien van biologische groenten

Barst jij van de goede voornemens om het nieuwe jaar niet alleen goed, maar ook gezond van start te gaan? En wil jij het niet alleen bij goede voornemens houden door er daadwerkelijk uitvoering aan te geven? Maak van jouw voornemens voor 2024 dan groene voornemens! Wat ons betreft is er geen betere manier om dit te doen dan starten met het zaaien van biologische groenten en kruiden. Natuurlijk dragen die bij aan je gezondheid omdat ze vrij zijn van bestrijdingsmiddelen en andere chemische stoffen. Ook is het werken in je moestuin een oppepper voor een gezonde leefstijl omdat je lekker bezig bent in de frisse buitenlucht. Klinkt dit je als muziek in de oren en wil jij ook aan de slag met jouw groene voornemens?

 

Een groen bedankje en bloeiend presentje voor elk geefmoment

Een groen bedankje en bloeiend presentje voor elk geefmoment

Ben je op zoek naar een leuk bedankje voor het afscheid van een collega, een grappig bedankje voor de juf, feestelijke bedankjes voor een bruiloft of een origineel bedankje voor een andere gelegenheid? Of wil je jouw dierbaren verrassen met een ludiek Sinterklaascadeautje, een groen kerstgeschenk of een fleurig verjaardagscadeautje? Met een groen bedankje of een bloeiend presentje van Allezadenkopen maak je van ieder geefmoment een feestje! Een greengift in de vorm van een terracottapotje met bloemenzaadjes of een bloemetje in blik is het perfecte bedankje of presentje voor iemand die gek is op alles wat groeit en bloeit. 

Tuinkers zaaien om er de lekkerste gerechten mee te bereiden

Tuinkers zaaien om er de lekkerste gerechten mee te bereiden

Vind je het leuk om broodjes, soepen en salades op smaak te brengen met een pittig kruid dat je zelf hebt gekweekt? Dan kunnen we het je bij Allezadenkopen absoluut aanraden om tuinkers te zaaien. Tuinkers is een echte smaakmaker die snel groeit, niet veel ruimte nodig heeft en eenvoudig zelf is te kweken. Bovendien zit tuinkers boordevol antioxidanten, vitamine C en vitamine K. Niet voor niets behoort lepidium sativum - zoals tuinkers in het Latijn heet - tot de meest populaire kruidensoorten. Loopt het water je al in de mond en wil jij jouw gerechten binnenkort ook upspicen met dit lekkere en gezonde kruid? Lees dan vooral nog even verder. 

Zelf compost maken: zo doe je dat

Zelf compost maken: zo doe je dat

Ons gft-afval is niet enkel afval, we kunnen er ook hele nuttige dingen mee doen, zoals compost maken. Met zelfgemaakte compost kun je vervolgens de bodem van jouw (moes)tuin voeden. Niet alleen je planten, ook het bodemleven is er blij mee. Hoe je compost maakt (hoe groot of klein je tuin of balkon ook is) en wat er wel en niet op de composthoop mag? We vertellen het allemaal in dit blog.

BBQ’en met groenten en kruiden uit eigen tuin

BBQ’en met groenten en kruiden uit eigen tuin

Als er één ingrediënt niet mag ontbreken op een barbecue - naast een lekker stukje (vegetarisch) vlees en vrienden en familie - dan is het wel de verse oogst uit eigen moestuin. Verse groenten en kruiden geven je barbecuegerechten een smaakboost én ze zijn over het algemeen net wat smaakvoller dan tegenhangers uit de supermarkt. In dit blog geven we je barbecuetips en inspiratie.

Doen in augustus: wintergroenten zaaien in de volle grond

Doen in augustus: wintergroenten zaaien in de volle grond

Hoewel het nog hartje zomer is, is augustus ook dé tijd om je bezig te houden met het zaaien van wintergroenten. Zaai je ze nu in de volle grond, dan pluk je er vanaf het najaar tot begin volgend jaar de vruchten van. In dit blog geven we een complete lijst van groenten die je nu kunt zaaien en we vertellen je wat je deze maand nog meer kunt doen in de moestuin.

Duurzaam tuinieren met natuurlijke (bestrijdings)middelen

Duurzaam tuinieren met natuurlijke (bestrijdings)middelen

De natuur - en dus ook de moestuin - is een complex systeem dat zichzelf in stand houdt. Maar door chemische middelen, zoals kunstmest, onkruidverdelgers en insectenbestrijders, wordt dit systeem verstoord waardoor de tuin uiteindelijke juist verzwakt en afhankelijk wordt van deze chemische middelen. Dat wil je natuurlijk niet en dus is het verstandig om je tuin op een duurzame manier te onderhouden door middel van natuurlijke (bestrijdings)middelen. Van compost tot eigen gebrouwen middeltjes, we bespreken het allemaal in dit blog.

Rode biet zaaien, kweken en oogsten

Rode biet zaaien, kweken en oogsten

Rode biet is niet alleen een heerlijk vitaminebommetje, maar ook een makkelijk gewas voor in de moestuin. In dit artikel over het zaaien, kweken en oogsten van rode bieten lees je alles wat je moet weten om succesvol bieten te kweken. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner, met deze tips en tricks kun jij over 2 tot 2,5 maand genieten van een culinair hoogstandje.

Bijzondere groenten om te zaaien in mei

Bijzondere groenten om te zaaien in mei

Mei is in zicht en dat betekent dat het niet lang meer duurt voordat we gas kunnen geven in de moestuin. Na ijsheiligen (half mei) is er geen kans meer op vorst en mag alles de volle grond in. Wil je dit jaar naast de klassiekers zoals courgette, tomaten en spinazie ook met een paar bijzondere gewassen experimenteren? In dit blog bespreken we een aantal van onze bijzondere soorten.

Moestuin op de vensterbank: zo pak je dat aan

Moestuin op de vensterbank: zo pak je dat aan

Maakt jouw hart een sprongetje bij de gedachte aan moestuinieren, maar heb je geen tuin of ruim balkon? Geen probleem! Een vensterbank (of tafeltje naast je raam) is al voldoende. Oké, courgettes ga je er misschien niet kunnen kweken, maar je hoeft je ook zeker niet te beperken tot een paar kruiden. Benieuwd naar de mogeljikheden en hoe je een vensterbankmoestuin het beste opzet?

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7    »